TYPO3 v9 LTS je izdana. Nova verzija je s GDPR-om usklađena a rukovanje s više web stranica unutar jedne instalacije je poboljboljšano

TYPO3 Zajednica objavila je novu verziju dugoročne podrške (LTS) sustava upravljanja sadržajem (CMS) TYPO3, platformi za web, temeljene na PHP-u koja se koristi na svjetskom tržištu poduzeća. Nova verzija bit će podržana punih šest godina.

Baar, Švicarska, 2. listopada 2018. godine
 

"Verzija 9 LTS je još jedan dokaz više da se TYPO3 i dalje fokusira na stvaranje skalabilnih i pouzdanih internetskih publikacija otvorenog koda", kaže predsjednik Udruge TYPO3 Olivier Dobberkau. "Karakteristično je, da je i ovaj, kao i svi dosadasnji sprintovi u roku objavljen."

"Ovo je najbolje moguće vrijeme za izradu Vase nove Webstranice" izjavio je Mathias Schreiber izvršni direktor tvrtke TYPO3 GmbH. "Naše partnerske agencije isporučuju CMS na vrhunskom nivou tehničkog razvoja."

Sigurnost krajnjih korisnika i privatnost

Nova verzija uključuje više od 100 obilježja koje olakšavaju rukovanje modernom webstranicom i čine je sigurnijom. To uključuje i usklađivanje s GDPR: TYPO3 v9 LTS podržava anonimiziranje IP adrese i implementiranje YouTube videa bez kolačića, kao i mogućnost automatskog uklanjanja neaktivnih korisnika.

Sigurnost je u TYPO3 uvijek igrala veliku ulogu, te se sve lozinke šifriraju kriptografski uz primjenu "posoljenih" vrijednosti i pod strogim algoritmima industrije, kao što su Argon2i i PBKDF2.

SEO, multisite programiranje

Niz SEO-relevantnih i isprobanih značajki je aktivirano. Prijateljski URL-ovi su sada s preglednim korisničkim interfejsom u jezgru TYPO3-a integrirana.
TYPO3 se želi zahvaliti sveučilistima Rostock, Basel, Wien, Hohenheim, Wuppertal, Osnabrück i tehničkom veleučilištu München za podrsku velikog dijela razvoja.

TYPO3 je uvijek podržavao više web stranica unutar jedne instalacije a način rukovanja administrativnim interfejsom je revidiran i unaprijeđen što ujedno omogućuje uštedu vremena administratora.

Novom verzijom TYPO3-a je pokretanje novog projekta puno brze jer TYPO3 od ove verzije podrzava SQLite- jednostavnu bazu podataka podržanu nativnim PHP-om sto omogucava dugotrajnu podršku TYPO3-a za MySQL, MariaDB, MSSQL i PostgreSQL.

Samim time sto ce novi extension-skener identificirati promjene i upozorenja te predložiti dokumentaciju i migracijski put je ova verzija neusporediva u jednostavnosti ažuriranja.

Informacije o proizvodu

Više informacija o TYPO3-u možete preuzeti na typo3.org. Za usluge povezane s TYPO3-om posjetite popis TYPO3 tvrtki na adresi typo3.com gdje se može kupiti i pristup plaćenom programu Extended Extended Termin Support (ELTS) za starije TYPO3 LTS verzije.

O TYPO3 udruzi i TYPO3 GmbH

TYPO3 udruga je neprofitna organizacija koja koordinira i financira dugorocno razvijanje TYPO3 CMS-a. TYPO3 CMS stoji javnosti besplatno na raspolaganju. Udruga TYPO3 je udruga prema švicarskom zakonu koju su u studenom 2004 osnovali članovi udruge TYPO3. Sjedište mu je u Baar ZG, Švicarska. TYPO3 udruga je nestranačka i konfesionalno neutralna. Više informacija o članovima, ciljevima i mogućnostima financiranja možete pronaći na: typo3.org/project/association/

TYPO3 GmbH je uslužna tvrtka koju je osnovala udruga TYPO3 za pružanje usluge podrške i daljnji razvoj softvera TYPO3 CMS. Više o TYPO3 tvrtki možete pronaći na typo3.com

Images

Download Images (.zip)
The file includes English captions in separate .txt plain text files.

In Other Languages

Press Enquiries

For TYPO3 CMS / TYPO3 Company

TYPO3 GmbH
press(at)typo3.com
+49 (0)211 20 54 36 0

Am Wehrhahn 41
D-40211 Düsseldorf
Germany

For TYPO3 Association

mathias.bolt.lesniak(at)typo3.org
(only for press related topics)

TYPO3 Association - Press Office
Mathias Bolt Lesniak
Gewerbestraße 10
CH-4450 Sissach
Switzerland

Start Spreading the News

Please feel free to send a copy of the press release to your local media. Just ensure you do not spam and make it clear that you are not an official representative of the TYPO3 Association or Company, but that you are an agency or individual using TYPO3.