TYPO3 v11 LTS udgivet med seks års support

Brugeroplevelse, samarbejde, sikkerhed og standarder i fokus.

Under overskriften "Warp Speed" har TYPO3 Community udgivet en ny LTS-version (Long Term Support) af TYPO3 Content Management System. Den professionelle PHP-baserede web-udgivelsesplatform vil blive understøttet i hele seks år.

Baar, Schweiz, 5. oktober 2021
 

Denne version indeholder noget for enhver smag. Redaktører vil glæde sig over forbedret hastighed og brugergrænseflader, samt endnu bedre samarbejdsværktøjer. Udviklere vil opleve udvidet understøttelse til PHP 8 og fastlæggelse af endnu flere standarder og Best Practices.

"Med TYPO3 11 LTS har vi fokuseret på at skabe et CMS for alle. Det er et skalérbart og pålideligt open source værktøj for webpublicering, med mange forbedringer for redaktører. Og som TYPO3 er kendt for: Masser af forbedringer under kølerhjelmen," fortæller Olivier Dobberkau, formand for TYPO3 Association.

Forbedret brugeroplevelse, forbedrede redigeringsværktøjer

TYPO3 er kendt for sit intuitive sidetræ og modulopbyggede tilgang til indholdsstyring. TYPO3 version 11 giver forbedringer af brugeroplevelsen, der hjælper redaktører med at arbejde endnu hurtigere og mere effektivt.

I denne version er filhåndteringen i TYPO3's indbyggede DAM (Digital Asset Management) blevet strømlinet. Brugerne kan nu masse-redigere filer og oprette zip arkiver i farten.

TYPO3 indeholder allerede ekstern linkvalidering, og har inkluderet redirect af interne sider og filer, der ændres, i lang tid. Med version 11 LTS vil redaktører opleve, at det nu er hurtigere at oprette linkene, og grænsefladen indeholder ny søgefunktionalitet.

Mere samarbejde i nye Arbejdsrum

Med arbejdsrum og arbejdsgange til redigering, er det muligt at redigere, kvalitetssikre og udgive nye versioner af indhold i fællesskab. Brugergrænsefladen er blevet strømlinet, og ydeevnen er forbedret.

Nyt i TYPO3 v11 LTS er ægte dybe links: Redaktører kan dele links direkte til redigeringsinterface af et givent indholdselement. Dette gør det muligt for en anden bruger at klikke på linket og hoppe direkte ind for at give support, gennemgå indhold eller hjælpe med at fuldføre en opgave.

Fleksibel flerfaktorgodkendelse

Nye state-of-the-art sikkerhedsfunktioner er altid en del af enhver TYPO3 LTS udgivelse. Version 11 leverer fleksibel multifaktorgodkendelse og fortsætter TYPO3s udvikling som et sikkerhedsbevidst udviklingsmiljø. Funktionen understøtter authenticator-apps, eksempelvis Google Authenticator, Microsoft Authenticator, 1Password, Authly osv.

"Den nye version leverer mange forbedringer og nye funktioner. Med brugeroplevelse, stabilitet og sikkerhed som topprioriteter, er det daglige arbejde med TYPO3 virkelig sjovt for alle," siger Benjamin Mack, TYPO3 Core projektleder og en af drivkræfterne i TYPO3-samfundet.

Understøttelse af PHP 8 og understøttelse af yderligere standarder

Udviklere, der kommer til TYPO3 fra andre open source-projekter, vil møde en ren og standardbaseret kildekode. Med version 11 LTS fortsætter TYPO3 brugen af branchens Best Practice.

Sammen med understøttelse af PHP 8 implementeres også PSR-7 og PSR-17 PHP standard anbefalingerne. Understøttelse af den nyeste PHP-version og de nyeste HTTP-meddelelser og fabriksspecifikationer kommer i tillæg til den omfattende liste af standarder, der er inkluderet i tidligere versioner.

DevOps-optimering

TYPO3 fortsætter med at udvide og konsolidere sin støtte til Composer, den PHP-baserede dependency-manager. Composer er den officielt anbefalede måde at installere og opdatere TYPO3 på.

TYPO3 version 11 kan registrere, hvilke systemkonventioner der er tilgængelige på din installation. Landestandarder bruges til at formatere datoer, valutaer og meget mere. Disse landestandarder gøres tilgængelige i modulet Site konfiguration, og sikrer forkerte standarder, der kan påvirke SEO og besøgendes brugeroplevelse negativt.

Vedligeholdelse og support i hele seks år

Den 11. LTS-version af TYPO3 vil blive understøttet i hele seks år. De første tre år er gratis, leveret af TYPO3-samfundet (1½ års fuld regelmæssig vedligeholdelse plus yderligere 1½ års prioriteret fejlrettelse med sikkerhedsrettelser og tekniske opdateringer). TYPO3 ApS tilbyder herefter betalt langsigtet support (ELTS) indtil oktober 2027.

Produkt information

Du kan hente og finde mere information om TYPO3 på typo3.org. Og på typo3.com finder du TYPO3s kommercielle partnerliste. Her har du også mulighed for at købe ELTS-versioner af ældre TYPO3 versioner.

Om TYPO3 Association og TYPO3 ApS

TYPO3 Association koordinerer og understøtter den langsigtede udvikling af TYPO3 CMS. Det er en non-profit organisation, som tilbyder software gratis. TYPO3 Association er en forening etableret under schweizisk lov. Foreningen blev dannet af medlemmerne af TYPO3 samfundet i november 2004. Hovedkontoret er i Baar ZG, Schweiz.  TYPO3 Association er en upolitisk og ikke-religiøs forening. Mere information omkring medlemmer og økonomiske muligheder kan læses her typo3.org/association.

TYPO3 ApS  er en servicevirksomhed, oprettet af TYPO3 Association, som udbyder support,  service og understøtter  udviklingen af TYPO3 CMS softwaren. Du kan læse mere omkring TYPO3 virksomheden på typo3.com.

In Other Languages

Press Enquiries

Marco Tiel
Phone: +49 211 205436-46
Mail: press(at)typo3.com

TYPO3 GmbH
Emanuel-Leutze-Str. 11
40547 Düsseldorf
Germany

Phone: +49 211 205436-0
Web: www.typo3.com

Start Spreading the News

Please feel free to send a copy of the press release to your local media. Just ensure you do not spam. Make it clear that you are not an official representative of the TYPO3 Association or TYPO3 Company, but that you are an agency or individual using TYPO3.

Help Translate! TYPO3's growth is supported by an international community of volunteers. By helping translate our communication into new languages, you help make the CMS available in new areas. Small and large contributions are welcome. Join the Content Group